Uživajte u noćnom životu i sa ograničenim budžetom

martini drink with city lights of Dubai downtown

Želite se dobro provesti i doživjeti nezaboravne trenutke tokom noćnih izlazaka, ali vam to vaš novčanik nikako ne dozvoljava? Rado biste posjetili neka mjesta, ali vam se čini da će vas vaš budžet ograničiti gdje god da se okrenete? U stvarnosti, to i nije baš tako. Prije nego što vam svi planovi padnu u vodu i odustanete od noćnih provoda upravo zbog nedostatka novca, pročitajte nekoliko savjeta koji će vam pomoći da budete dio najluđih tuluma iako i niste baš pri novcu. Veliki broj ljudi smatra da su atraktivne turističe destinacije i popularna mjesta izuzetno skupa i da trebaju štediti tokom cijele godine da bi si priuštili kvalitetan provod. Naravno, pojedina mjesta doista i jesu takva, s obzirom da su cijene pića i ulaz pravi luksuz koji malo tko može priuštiti.

Prema tome, prvo što trebate napraviti jest odlučiti se za mjesto u kome cijene nisu paprene. Izbor je veliki i sigurno u vašoj blizini, ali i na najatraktivnijim turističkim odredištima, postoje mjesta koja organiziraju žestoke provode po prihvatljivim cijenama.

Još jedan efikasan trik koji obavezno trebate primjeniti kada izlazite jest da se držite isključivo gotovine. Zašto? Razlog je jednostavan. Plaćajući gotovim novcem ćete moći pratiti koliko novca trošite, za razliku od plaćanja karticom. Jednostavano prije izlaska odredite koliko novca možete i želite potrošiti, i nemojte padati u zamke kreditne kartice.

Imajte na umu da je ključna stvar dobrog provoda vaše društvo, bilo da se radi o jednoj ili više osoba. Samim tim zaključujemo da ustvari nije bitno gdje izlazite i što pijete, nego jeste li sa sobom pozvali prave osobe koje svojom energijom mogu napraviti pravu ludnicu od bilo kojeg kluba ili bara. Zapamtite da novac nije presudan kada se radi o noćnim izlascima, te da se u konačnici možete zabaviti i za malo novca, samo trebate malo razmisliti i rasporediti svoje troškove.