Noćni život i glazba u Hrvatskoj

Noćni život i glazba u Hrvatskoj

Za mnoge od vas, noćni život i glazba su dva nerazdvojna pojma. Da, bez kvalitetne glazbe provod jednostavno nije potpun. Sada o tome ne morate previše brinuti, jer je Hrvatska domaćin velikom broju festivala i koncerata za svačiji ukus. S obzirom da je gotovo nemoguće nabrojati sve evente jer je Hrvatska postala prva u Europi po broju glazbenih festivala, spomenut ćemo samo neke od njih, ali ćemo, naravno, paziti da zadovoljimo svačiji ukus.

Outlook

Našu priču o glazbi i noćnom životu u Hrvatskoj počinjemo sa Outlookom. Outlook predstavlja najveći europski festival soundsystem kulture. Domaćin ovog glazbenog festivala je najveći grad Istarske županije, Pula. Ova glazbena magija, sa najpopularnijim izvođačima hip-hop, house, reggae i drum’n’bass glazbe,održava se u pulskoj Areni.

Lost

Ako ipak preferirate elektronsku glazbu, ne brinite, Hrvatska vas neće zapostaviti. U periodu od 12. do 17. kolovoza, malo mjesto Deringaj postaje veliki plesni podij na kojem nekoliko tisuća posjetitelja uživa u dobroj glazbi i ljepoti netaknute prirode. Ovaj glazbeni festival zove se Lost. Važno je spomenuti da, pored dobre glazbe, ovaj festival uključuje i raznovrsne radionice, žongliranje i slično.

Ultra Europe

Još jedan spektakl za sve ljubitelje elektronske glazbe je i fantastični Ultra Europe festival koji ruši sve rekorde posjećenosti. Ovaj glazbeno-plesni spektakl okuplja poznata svjetska imena DJ scene, kao što su Armin Van Buren, Carl Cox, Nicky Romero, David Guetta i mnogi drugi.

Hideout Festival

2014-07-05-10-34-13_deco-bannerLjubiteljima dobrog provoda i burnog noćnog života preporučamo legendarni britanski Hideout Festival na party plaži Zrće. Više od 13 tisuća posjetitelja već petu godinu za redom uživa u bogatom glazbenom programu. Ako ste ljubitelji dobrog ljetnog partijanja, vrućine, oblina i vrhunske zabave, obavezno posjetite Zrće. Svojom vrhunskom uslugom, uzavrelom atmosferom, mediteranskom hranom i vrhunskom glazbom, Hideout Festival svake godine privlači sve veći broj posjetitelja iz svih krajeva svijeta, a posebno iz Velike Britanije.