Fresh Island Festival na Pagu

Glazbeni, festivalski ili party turizam nešto je što je posljednjih godina privuklo velik broj mladih gostiju u naše krajeve. Do prije desetak godina, prelijepa plaža Zrće je privlačila domaće stanovništvo i posjetitelje šire regije željne zabave i tulumarenja. Dobar glas daleko se čuje, pa se tako glas i o “hrvatskoj Ibizi” proširio i daleko izvan granica Lijepe naše. Zrće je postalo jedno od najprivlačnijih ljetnih destinacija za zabavu u Europi. Počelo se tada s organizacijom nekolicine festivala različitih glazbenih žanrova, a zajednički nazivnik im je dobra atmosfera i pozitivna energija. Tu počinje priča o primjerice Hideoutu i Croatia Rocksu, a u ovome tekstu će biti riječi o sada već etabliranom, Fresh Island Festivalu.

Fresh Island je glazbeni festival hip-hop i urFresh Island music festivalbane glazbe, a od svoga osnutka 2012. godine uzdigao se do statusa jednoga od vodećih europskih festivala. Održava se od tada svake godine sredinom srpnja, i to na poznatoj paškoj plaži Zrće u blizini gradića Novalje. Tijekom svojih šest godina postojanja, Fresh Island ugostio je odlične glazbenike, DJ-e i MC-je, bilo afirmirane izvođače ili nove nade. Izdvojimo samo Snoop Dogga ili Chrisa Browna, za koje je i prosječan poznavatelj zasigurno barem jedanput čuo.

Nastupi se odvijaju na tri odvojene lokacije, u tri kluba: Kalypso, Papaya i Aquarius. To nisu jedina mjesta organizirane zabave, naprotiv. Posjetitelji uživaju u svakodnevnim tulumima uz bazene i na brodovima. Osim toga organiziraju se različite sportske aktivnosti, pa i izleti. Prema riječima organizatora, posjetitelje uz slušanje i ples uz omiljenog izvođača ispod vrelog hrvatskoga sunca očekuje pravi hip-hop praznik.

Za 2017. godinu prva velika zvijezda koja je potvrdila svoj dolazak na Fresh Island je French Montana, američko- marokanski hip- hoper. Kao što nešto kasnije ovoga ljeta prvi put u Hrvatskoj nastupa i svjetski slavna Grace Jones, tako nas i Montana prvi put posjećuje ove godine. Tu velika imena Fresh Islanda ne završavaju, jer na njemu će nastupiti i veliko ime R’N’B glazbe Sean Paul. Kad se tu pridodaju i Westwood, britanski DJ, te američki DJ Jazzy Jeff , trodnevna ulaznica od 300 kuna ne bi trebala predstavljati prevelik izdatak.