Festival underground elektronske glazbe – Dimensions

Na nevjerojatnoj lokaciji tvrđave Punta Christo u Puli već je održano pet festivala underground elektronske glazbe, Dimensions Festival. Svake godine ovaj događaj privlači brojne posjetitelje iz svih krajeva svijeta, pa je prošla godina brojila njih čak osam tisuća. Festival je rezultat ujedinjenih hrvatsko- engleskih produkcijskih snaga i svake godine zapošljava preko tisuću ljudi. Održava se na prijelazu iz kolovoza u rujan, što je jako važno ako se promatra iz aspekta dodatnog proširenja turističke sezone. Festival koji slijedi nakon Dimensionsa je Outlook, pa kad se ta dva festivala “zbroje”, stavljaju Pulu visoko na mapu atraktivnih festivalskih odredišta.

Pula areaPula i okolica imaju najveći europski sustav fortifikacija koji je ostao kao nasljeđe razdoblja kada je Pula bila glavna ratna luka Austrije. Gradnja tvrđave Punta Christo započela je vrlo davno, 1836. godine, a preoblikovanjem učinjenim 1886. postala je najveća vojna utvrda tadašnje velike Austrougarske monarhije. Danas su ovakve utvrde prepuštene zaboravu i pomalo zapuštene, pa je organizacija glazbenih festivala upravo ono što je potrebno da bi se takvim zdanjima dala kvalitetna funkcija.

Noću prelijepa lokacija stare tvrđave, odličan razglas i ono najbolje što se nudi iz svijeta elektronske glazbe – techno, house, soul, dubstep, jazz i slični zvuci – pružaju mogućnost vrhunske zabave. Danju ovi ritmovi upotpunjuju doživljaj opuštanja na plaži, pa ni u koje doba nema mjesta za dosađivanje. Tvrđava Punta Christo nije jedino mjesto održavanja Dimensions Festivala. Prvi dan festivala rezerviran je za nastupe poznatih imena u pulskom amfiteatru. Prošle je godine tako ovaj festival otvorio britanski trip- hop sastav Massive Attack.

Za ovu, 2017. godinu, svoj je nastup na festivalu potvrdila slavna Grace Jones koja se već trideset godina nalazi na glazbenoj sceni. Nastup Grace Jones 30. kolovoza u popularnoj pulskoj Areni predstavljat će prvu javnu izvedbu ove svjetske ikone u našoj zemlji. Uz nju dobru zabavu garantiraju Yussef Kamaal, Moses Boyd i Moderat. Nakon prvoga dana u pulskome amfiteatru, očekuje nas još pet dana odličnoga provoda uz čak osamdeset izvođača.