ZORAN PREDIN QUARTETT

« Back to Events

Petak  08.03.

Uncategorized
20:30 h
predin

Zoran Predin nastupit će 8. ožujka, za Dan žena u zagrebačkom VIP clubu (Trg bana Jelačića 9). Zagrebački koncert, u sklopu programa Antenaplugged radija Antena Zagreb, uslijedit će nakon objave Zoranovog literarnog prvijenca „Druga žena u haremu“, u izdanju Aquarius Recordsa. Provedite večer (žena) uz originalnu i duhovitu kombinaciju glazbe, zajedničkog pjevanja i poetike Zoranovog literarnog prvijenca ili s onim Predinom kojeg Borisa Dežulović u predgovoru knjige ovako opisuje: „Od Predina uz kojeg smo odrastali ostalo je ono najbolje: divna ironija kojom je zajebavao okoštale dogme i kanone osamdesetih, podjednako stroge komunističke vlasti i nacionalnu skijašku histeriju, a koja je u zrelim godinama izrasla u nadmoćnu autoironiju, onu po kojoj se poznaje zadovoljan i dovršen čovjek.“ Zoran Predin Quartett, koji uz Zorana čine Robert Pikl (gitara), Goran Krmac (tuba) i Janez Dovč ( harmonika), u Zagreb stiže odlično usviran i raspoložen, ‘na krilima’ rasprodanog koncerta u Cankarjevom domu u Ljubljani. Glazbeni program Zoran Predin Quartetta atraktivna je kombinacija Zoranovog ‘željeznog repertoara’ (Praslovan, Čekaj me ), novih pjesama (Rumba Čarolija, Kosa boje srebra – Margita) i covera vrlo poznatih pjesama za koje Zoran kaže da mu je žao što ih nije sam napisao (Te noći kad umrem, Plavi safir ). Nesvakidašnja kombinacija gitare, harmonike i tube, uobličena u gypsy swing, nadograđena etno elementima i elektronskim ritmovima, kao Les Négress Vertes i Gotan Project, odnosno tzv. World Music. Naravno, tu su i Zoranove duhovite najave pjesama, koje su zapravo mali stand-up biseri. Neke od legendarnih najava Zoran je pretvorio u anegdote i pretočio ih je u svoju knjigu „Druga žena u haremu“ koja izlazi ovih dana.

 

U sklopu promocije svojim nastupom počastit će vas i Sara Renar, multitalentirana autorica i glazbenica iz Zagreba, koja osim što svojom glazbom osvaja sve više poklonika istovremeno radi kao arhitektica i povremeni model. Toplina i senzibilnost njenog glasa te glazba koja se može opisati kao spoj modernog bluesa, southern rocka i indie popa dugo su očekivano osvježenje na hrvatskoj glazbenoj sceni. Uz Saru u bendu djeluju vrsni hrvatski glazbenici poznati na blues/indie rock sceni: Luka Geček – gitara, Jura Geci – gitara, Goran Leka – bubnjevi, Vanja Marin – bas i Ante Prgin Surka – beatbox. Singl “u velikom stilu”, izdan u siječnju 2013. najavljuje njen debitantski album koji izlazi početkom ožujka.

 

Ulaznice su u prodaji po cijeni od 125 kn. Potražite ih u Aquarius Music Shopovima (Varšavska 13, Maksimirska 16, Branimir centar – kneza Branimira 29), na www.cedeterija.hr i na www.ulaznice.hr.